Міністерство охорони здоров`я планує оголосити карантин на всій території України. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр охорони здоров`я Василь КНЯЗЕВИЧ. Міністр підтвердив, що в Україні зафіксована епідемія високопатогенного грипу А/H1N1.
"На жаль, ми маємо констатувати, що в Україні фактично розпочалася епідемія каліфорнійського грипу", - сказав він.
За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків із 33 проб.
"Ми розглядаємо можливість оголошення карантину не тільки в західних областях, а й по всій країні, оскільки вірус поширюється надзвичайно швидко", - сказав В.КНЯЗЕВИЧ.
Як повідомлялося з посиланням на дані оперативного штабу Міністерства охорони здоров`я України, тридцять чоловік, зокрема одна дитина, померли в Україні в результаті гострих респіраторних захворювань у період з 19 жовтня.
За даними Мінохорониздоров`я, у Львівській області - 12 жертв, зокрема одна дитина, у Тернопільській - 12, в Івано-Франківській померли 6 чоловік.
Крім того, за даними ЗМІ, жертви є також у Чернівецькій, Рівненській і Закарпатській областях - усього померло 34 людини.
Медики допускають, що причина смерті - стрімкий розвиток атипової пневмонії. У той же час, не виключається можливість вірусу грипу А/H1N1.
Раніше в Україні було офіційно підтверджено 2 випадки високопатогенного грипу. 5 червня 2009 року лабораторія в Лондоні підтвердила захворювання на грип А/H1N1 українця, що прибув з Парижа. До цього він проживав у Детройті (США), працював продавцем в овочевому магазині. Після лікування пацієнт вирушив додому, в Чернівці. Крім того, наприкінці вересня у чоловіка, який прибув з Кіровоградської області до Києва і був госпіталізований з діагнозом "пневмонія", підтверджена приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А/Н1N1.
18 дітей госпіталізовані з високою температурою у санаторії на Волин
На Волині, у санаторії матері і дитини «Турія» (Ковельський район) госпіталізовані 18 дітей з високою температурою.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова облдержадміністрації Микола РОМАНЮК.
За його словами, ще 70 осіб мають схожі симптоми. Зараз там працює бригада медиків.
Як повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола ЯЦИНА, у санаторії перебувають діти з усіх регіонів України, загалом близько 250 осіб.
За словами М.ЯЦИНИ, винні будуть притягнуті до відповідальності, адже діти температурять уже більше п’яти днів.
В Україні підтверджено випадки грипу А/H1N1.
Про це сказав міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.
Останні події
У Раді хочуть послухати про смертельну інфекцію
Тимошенко поїде в район епідемії
"Україна увійшла в епідемію грипу, так званого каліфорнійського (свинячого)", - сказав він на брифінгу в п’ятницю.
"Станом на 29 жовтня госпіталізованих маємо 951 особу. На жаль, треба відмітити 30 випадків смертельних", - повідомив Князевич.
Міністр не виключив, що може бути оголошено карантин на території всієї країни.
Як відомо, у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях в останні дні зафіксовано понад 30 смертей від ускладнень від грипу чи гострих респіраторно-вірусних захворювань.
Але раніше наявність так званого "свинячого грипу" в Україні - А/H1N1 – не підтверджувалась.